Acesta este un rețetă originală din Schinkenfleckerl de la Plachutta, care este un clasic al bucătăriei tradiționale austriece. În această rețetă se poate folosi atât șuncă, cât și bacon, desigur este mult mai aromată cu bacon datorită gustului intens de afumătură. Este o rețetă ideală pentru familie și cu siguranță una dintre cele mai populare preparate din Austria.
Lista cu ingrediente
Ingrediente
Mod de preparare
1 / 4
Preîncălzește cuptorul la 200°C, cu ventilație.
2 / 4
Fierbe tăiței în apă cu sare, scurge-i și clătește-i cu apă rece. Taie baconul/șunca în cuburi mici. Scoate coaja de la pâinea albă (uscata) și rade-o.
3 / 4
Separă 4 ouă folosind doar gălbenușurile. Amestecă gălbenușurile cu oul întreg, smântâna acră, smântâna pentru frisca, condimentează cu sare și piper, apoi amestecă cu șunca și tăițeii (Fleckerl). Adaugă și pesmetul de pâine albă și amestecă bine.
4 / 4
Bate albușurile până obții o spumă cremoasă și tare, apoi amestecă-le cu compoziția de șunka și tăiței (Schinkenfleckerl), condimentează din nou după gust. Unge o formă de cuptor cu unt, presară pesmet peste unt, toarnă compoziția în formă și coace în cuptor timp de aproximativ 35 de minute, până când devine aurie.
Comentarii (0)
Doar utilizatorii întregistrați pot comenta.
Log in
sau
cont nou
Trimite
Nu există niciun comentariu, fii primul care comentează.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.