Iubesc această salată thailandeză cu carne de vită - friptură de ribeye la grătar combinată cu multe ierburi proaspete. De data aceasta, cu mentă și coriandru, dar cine iubeste busuiocul, poate să-l adauge și pe acesta. Dressingul este unul thailandez clasic, cu mult suc de lamaie și sos de soia. De obicei, se folosește zahăr de palmier, dar uneori poate fi greu de găsit. Zahărul brun este o alternativă bună.
Pentru mine, salata thailandeză cu carne de vită este și o alegere perfectă pentru sezonul grătarului!"
Lista cu ingrediente
Ingrediente
Mod de preparare
1 / 6
Preîncălziți cuptorul la 180°C și prăjiți arahidele pe o tavă până devin ușor maronii, aproximativ 15 minute.
2 / 6
Pentru dressing, tăiați ardeiul iute sau ardeii iuți în inele subțiri. Dacă doriți să fie mai picant, nu îndepărtați semințele din ardei. Apoi stoarceți lămâile și amestecați sucul obținut cu toate celelalte ingrediente într-un bol. Lăsați deoparte. Zahărul are nevoie de câteva minute pentru a se dizolva.
3 / 6
Aduceți friptura la temperatura camerei și condimentați-o generos cu sare pe ambele părți.
4 / 6
Curățați ceapa, tăiați-o pe jumătate și apoi feliați-o subțire. Tăiați castravetele pe lungime, îndepărtați semințele cu o linguriță și tăiați-i în semilună. Tăiați roșiile pe jumătate. Smulgeți frunzele de ierburi și tăiați-le grosolan.
5 / 6
Încălziți o tigaie de grătar sau o tigaie cu ulei și lăsați-o să se încingă bine (până începe să fumege). În funcție de grosimea fripturii, prăjiți-o timp de aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, apoi înfășurați-o în folie de aluminiu și lăsați-o să se odihnească timp de 5 minute.
6 / 6
Amestecați bine salata cu dressingul. Tăiați friptura în fâșii și adăugați-o, de asemenea, în salată. Presărați arahidele tocate deasupra și bucurați-vă imediat!
Comentarii (0)
Doar utilizatorii întregistrați pot comenta.
Log in
sau
cont nou
Trimite
Nu există niciun comentariu, fii primul care comentează.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.