Aceste paste nu impresionează doar prin prepararea sa rapidă, ci te transportă într-o scurtă călătorie mentală pe străzile din Amalfi, Italia, încă de la prima înghițitură. Este pregătită în stilul unei rețete de carbonare clasice, iar notele de lămâie și parmezan aduc aminte de zilele însorite de vară și te fac să simți dorința de mare. Spaghetele cu sos de lămâie și parmezan sunt absolut delicioase, se fac foarte ușor și e nevoie de doar câteva ingrediente.
Lista cu ingrediente
Ingrediente
Mod de preparare
1 / 8
Puneți o oală cu apă sărată la fiert și așteptați să clocotească.
2 / 8
Gătiți spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Important: Nu aruncați apa în care au fiert pastele, aceasta va fi folosită pentru prepararea sosului.
3 / 8
Amestecă coaja și sucul de lămâie împreună cu parmezanul, gălbenușurile de ou, puțin piper măcinat grosier și sare într-un castron.
4 / 8
Pune o tigaie pe foc și lasă untul să se topească la foc mic.
5 / 8
Adaugă pastele fierte în tigaie cu unt și amestecă-le.
6 / 8
Scoate tigaia de pe foc și toarnă sosul peste pastele din ea.
Important: La acest pas, este esențial să nu fie prea fierbinte pentru a evita coagularea oului.
Adaugă puțină apă de la paste și amestecă încontinuu până când se formează un sos cremos în jurul pastelor din tigaie.
7 / 8
În principiu, pastele sunt deja gata, dar dacă este necesar, le poți încălzi pentru scurt timp la foc mic, amestecând încontinuu, pentru a mai îngroșa puțin sosul.
8 / 8
Aranjează pastele pe o farfurie plată și presară deasupra lor sos din tigaie, boabe de piper roșu proaspăt măcinat și puțină sare.
Comentarii (0)
Doar utilizatorii întregistrați pot comenta.
Log in
sau
cont nou
Trimite
Nu există niciun comentariu, fii primul care comentează.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.