Aceasta este o rețetă delicioasă care combină pastele cu creveții și un pesto proaspăt, cu arome de rucola și lămâie. Este un fel de mâncare plin de prospețime și gust.
Lista cu ingrediente
Ingrediente
Mod de preparare
1 / 7
Creveții, în cazul în care sunt congelați, trebuie să fie decongelați. Puneți-i într-un castron cu apă rece și lăsați-i timp de aproximativ 10 minute pentru a se decongela.
2 / 7
Aduceți la fierbere apă cu sare într-o oală pentru a găti pastele. Între timp, spălați rucola și decojiți usturoiul. Stoarceți sucul din jumătate din lămâie și îndepărtați coaja și semințele celeilalte jumătăți de lămâie.
3 / 7
Pentru pesto, amestecați ulei de măsline, rucola, jumătate din cățeii de usturoi și lămâia decojită într-un mixer până se obține o pastă fină. Dați parmezanul prin răzătoare în bucăți mari. Păstrați puțin parmezan pentru decor și adăugați restul împreună cu nucile de caju la amestecul de pesto și mixați din nou.
4 / 7
Adăugați nucile de caju la amestecul de pesto și mixați din nou. Condimentați cu sare, piper și o priză de zahăr, după gust.
5 / 7
Gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până devin al dente. În timp ce pastele se gătesc, ștergeți creveții cu un prosop de bucătărie pentru a îndepărta excesul de umiditate și apoi prăjiți-i într-o tigaie încinsă, cu un strop suplimentar de ulei de măsline, timp de aproximativ 2 minute pe fiecare parte, până când coaja capătă urme de rumenire.
6 / 7
Adăugați untul, sucul de lămâie și restul cățeilor de usturoi întregi la creveți, condimentați cu sare și piper, și amestecați bine. Adăugați pastele gătite și aproximativ 2/3 din pesto și amestecați totul împreună.
Sfat: Îndepărtați cățeii de usturoi înainte de a servi!
7 / 7
Aranjați pastele cu creveții și presărați deasupra restul de pesto și parmezan. Dacă doriți, puteți să condimentați cu sare și piper proaspăt măcinat în funcție de gust.
Comentarii (0)
Doar utilizatorii întregistrați pot comenta.
Log in
sau
cont nou
Trimite
Nu există niciun comentariu, fii primul care comentează.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.