O supă cremoasă de porumb făcută din porumb proaspăt gătit, legume și popcorn - această supă din sudul Americii este de asemenea condimentată cu un ingredient special: arahide sfărâmate... neobișnuită, dar delicioasă!
Notă: Această rețetă a fost publicată în cartea de bucate "kochen." (Brandstätter Verlag) a bucătarului renumit Stevan Paul.
Lista cu ingrediente
Ingrediente
Mod de preparare
1 / 9
Pentru a găti porumbul, urmați acești pași:
Adăugați apă într-o oală cu capac și aduceți-o la fierbere. Decojiți porumbul și tăiați firele fine de pe el. Puneți porumbul în apa clocotită și gătiți-l acoperit timp de 15 minute. Clătiți porumbul în apă rece pentru a-l răci rapid și apoi îl puteți folosi în rețeta dvs. Acest proces de gătire face ca porumbul să devină fraged și să fie gata pentru a fi folosit în supa de porumb sau în oricare alt fel de mâncare.
2 / 9
Tăiați boabele de porumb de pe tulpină cu un cuțit și puneți aproximativ 1/5 din boabele de porumb deoparte.
Decojiți cartofii și ceapa, apoi tăiați-le cubulețe.
Într-o oală, topiți untul și căliți ceapa și cartofii în unt până devin sticloși
3 / 9
Decojiți usturoiul și tăiați-l mărunt (dacă doriți, puteți adăuga și puțin chili, în funcție de cât de picant doriti) și adăugați-l în oală. Presărați puțin curcuma și, opțional, puțin curry pentru a condimenta.
4 / 9
Amestecați boabele de porumb în oală, condimentați cu sare și alte condimente după gust și turnați supa de legume. Lăsați la fiert timp de 25 de minute cu capacul pus. Adăugați laptele de cocos și lăsați să fiarbă. Folosiți un mixer vertical pentru a pisa amestecul până când obțineți o consistență fină. Gustați și condimentați cu puțin suc de lămâie și sare, ajustând gustul după preferință.
5 / 9
Pentru popcorn, încălziți puțin ulei (sau alternativ, unt) într-o oală mare cu capac, adăugați boabele de popcorn și agitați-le bine. Condimentați cu sare, puneți capacul și încălziți la foc mediu, agitând ocazional oala.
6 / 9
După aproximativ 7 minute, popcornul începe să pocnească și acest proces durează aproximativ 3 minute, apoi devine treptat mai liniștit. Opțional, puteți amesteca untul topit și cald cu popcornul cald într-un castron. Popcornul este cel mai gustos când este proaspăt preparat!
7 / 9
Tăiați fin țelina de tulpină împreună cu frunzele și puneți frunzele deoparte. Folosind un cuțit, zdrobiți boabele de porumb rămase pentru a le separa în boabe individuale.
8 / 9
Încălziți puțin unt și ulei de măsline într-o tigaie, adăugați țelina de tulpină tăiată, condimentați cu sare și căliți timp de 3-4 minute la foc mic, amestecând în mod regulat. Adăugați boabele de porumb și mai căliți timp de 2-3 minute. La final, amestecați frunzele de țelină pe care le-ați pus deoparte.
9 / 9
Mărunțiți fin o mână de arahide. Turnați supa fierbinte în farfurii, adăugați amestecul de porumb și țelină deasupra, apoi presărați popcornul. Serviți cu feliuțe de arahide mărunțite deasupra
Comentarii (2)
Doar utilizatorii întregistrați pot comenta.
Log in
sau
cont nou
Trimite
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.